Politika

Navalnij tanácsadója elárulta, szerinte melyik országokat támadhatja meg Putyin Ukrajnán kívül

nyugatifeny.hu

Több országot is érint az orosz fenyegetés.

„Az asztalon van” Georgia (Grúzia) és Moldova inváziója is Putyinnál, mondta Vlagyimir Asurkov, a bebörtönzött orosz ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij közeli tanácsadója az Insidernek.

Arról beszélt:

„Ukrajna teljes körű inváziója sokként ért. Nem gondoltam volna, hogy lehetséges, de két hónapja megtörtént. Ha arra gondolok, hogy Putyin vajon képes-e továbbvinni a támadásokat a Dnyeszteren túlra és Moldovába… ha tudja, akkor valószínűleg

meg is fogja tenni.”

A lap emlékeztet: a héten eddig megmagyarázatlan robbanásokat lehetett hallani a Dnyeszteren túli, oroszbarát szeparatisták által vezetett területről, ahol jelenleg 1500 orosz katona állomásozik. A Transznitria nevű terület névleg Moldova része, de gyakorlatban Moszkva irányítása alatt áll.


Rusztam Minnekajev orosz parancsnok is arról beszélt, hogy Dél-Ukrajna elfoglalalása Transznitriát összekötné Oroszországgal. Ez arra utalhat, hogy Putyin háborús terveiben benne van a terület elcsatolása; erre Ukrajna csapatainak átcsoportosításával reagált a moldáv határra.

(via RTL.hu) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top