Politika

Friss: Reagált a Honvédelmi Minisztérium Schmidt Mária hadkötelezettségről szóló eszelős ámokfutására

nyugatifeny.hu

Rövidre zárták a főigazgató rövidzárlatát.

Korábban mi is írtunk róla, hogy Schmidt Mária, a Pesti Srácok nevű nyomtatványban egy véleménycikk keretein belül, arról értekezett, hogy szerinte újra kellene gondolni az általános hadkötelezettség visszavezetését. A Honvédelmi Minisztérium az ATV Híradójának reagált a kormánybiztos-történész kijelentéseire.

Schmidt Mária cikkében úgy fogalmazott: “Folytatnunk kell az egészségügy, az oktatás és a honvédelem reformját. Újra kell gondolnunk az általános hadkötelezettség (férfi és női egyaránt) visszavezetését. (Érdemes lenne erről egy nemzeti konzultációt kezdeményezni.) Hiszen a háború, mint látjuk, egyáltalán nem veszett ki a világból, még Európából sem, sőt ott folyik a határainkon”.

A Híradó a kijelentéssel kapcsolatban felkereste a Honvédelmi Minisztériumot, hogy megtudja: mit gondolnak a javaslatról, egyetértenek-e vele.


A tárca válaszában hangsúlyozta: “Schmidt Mária álláspontja a sorkötelezettségről a professzor asszony magánvéleménye,

semmiben sem egyezik a kormány álláspontjával.”

(via, atv.hu) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top