Politika

Videóval: Szijjártó megmagyarázta, miért nem támogatjuk a gyilkos Putyin elleni uniós szankciókat

nyugatifeny.hu

Már nem is titkolja, hogy az oroszok ügynökei vagyunk az Unióban.

Az Európai Unió ma bejelentett, hatodik szankciós csomagja felelősen nem támogatható,

azt megszavazni nem tudjuk,

– üzente Szijjártó Péter szerdán kora délután az üzbegisztáni repülőtérről.

A külügyminiszter azt mondta, hogy az intézkedések egy részével – például az egyes orosz személyekkel szemben kirótt korlátozásokkal – “együtt tudunk élni”, ám a tervezett olajembargó már elfogadhatatlan.

Szijjártó úgy fogalmazott, a csomag értelmében “elég rövid határidővel” le kell állítani minden orosz olajtermék behozatalát az EU-ba – és a külügyminiszter azt mondta, ez “nálunk a jövő év végétől” lenne aktuális.


Tehát Szijjártó megerősítette az eddig csak sajtóértesülések formájában terjedő hírt, mely szerint az EU Magyarországnak az orosz olajtól való nagyon erős függése miatt egy évvel tovább,

2023 végéig engedélyezné a termék további vásárlását.

(Sajtóhírek szerint Szlovákia ugyanezt az engedményt megkapná, de a szomszédos ország helyzetére Szijjártó a bejelentkezésében nem tért ki).

A külügyminiszter szerint a szankciós csomag a magyar gazdaság működtetéséhez szükséges kőolaj beszerzése lehetetlenné válna.

“Ez nem politikai akarat, szándék vagy időtartam kérdése, ez a fizikai, földrajzi, infrastrukturális valóság”

– magyarázta Szijjártó – hozzátéve, hogy “technológiai szempontból” orosz kőolajra van szükségünk.

A politikus közölte: a magyar kormány csak akkor tudna egyetérteni az újabb szankciós csomaggal, ha a csővezetékes kőolajszállítás kivételt képezne a korlátozások alól, mert akkor a magyar ellátásbiztonság fenntartható lenne – de ez nincs így, ezért ebben a formájában a csomag szerint nem támogatható.

NYF-kommentár: Szijjártó tehát lényegében beismerte, hogy a Fidesz-kormány elmúlt 12 évében technológia fejlesztések helyett sikerült bebetonozni Magyarország egyirányú függését az oroszoktól. Nyilván mert ezt kívánta a magyar emberek érdeke…

Videó:


forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top