Politika

Botrány: A rendőrség engedély nélkül figyelt meg embereket az elmúlt években

nyugatifeny.hu

Köztük van például Hadházy Ákos is.

Bejelentést kapott az ügyészség arról, hogy engedély nélkül figyelhettek meg embereket a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Felderítő Főosztályának nyomozói az elmúlt években, tudta meg a Blikk.

Ennek a valóságtartalmát már vizsgálják. Úgy tudjuk, a célszemélyek között volt a mentelmi joggal rendelkező, független országgyűlési képviselő, Hadházy Ákos, valamint a városligeti fák kivágása és a terület beépítése ellen tüntető

Ligetvédők csoportjának több tagja és egy ismert celeb is.

Előfordult, hogy egy-egy megfigyelésen akár húsz nyomozó is részt vett.

A meghökkentő történet kapcsán a Blikk megkereste az egyik érintettet, Hadházy Ákost, aki cseppet sem lepődött meg azon, hogy célkeresztbe került. Sőt, azt mondta, tisztában volt azzal, hogy sokak érdeklődésére számot tart a munkája:

“Mindig is úgy gondoltam, hogy nyomon követik a munkásságomat, megfigyelhetnek. Az, hogy kiderül, a gyanúm beigazolódott, nem okoz különösebb meglepetést. Egyébként én magam is kaptam erről információt, s emiatt a BRFK-hoz fordultam. Amolyan rendőri nyelven kérdeztem meg, milyen intézkedéseket foganatosítottak velem szemben, s szerettem volna megnézni a rólam készült anyagokat. Választ egyelőre nem kaptam.”

– nyilatkozta Hadházy.

Hadházy hozzátette, még ha meg is figyelték, akkor sem ijed meg, s folytatja a munkáját, többek között a korrupció elleni küzdelmet.


“Nem szabad az árnyékba húzódni és behódolni. Meg kell mutatni, nem tudják az embert megfélemlíteni”

– jelentette ki a politikus.

A bejelentés szerint a megfigyelésekre a főosztály vezetője adott utasításokat. A nyomozók követték a célszemélyek mozgását, és mindezt fotókkal, valamint videókkal dokumentálták. Ezeket az anyagokat pedig egy Viber-csoportba továbbították.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top