Politika

FRISS: Orbán botrányos nyilatkozata miatt bekérették a zágrábi magyar nagykövetet

nyugatifeny.hu

Felkavarták az állóvizet Orbán kijelentései.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök Kossuth Rádióban tett kijelentései miatt bekérették a zágrábi magyar nagykövetet — közli az MTI, a Hina horvát hírügynökségre hivatkozva.


Orbán a Kossuth Rádió reggeli műsorban elfogadhatatlannak nevezte az Oroszország ellen bevezetni kívánt uniós olajembargót, szerinte ugyanis az felér a magyar gazdaságra ledobott atombombával.

Orbán hozzátette: “és természetesen, akinek van tengere, és vannak tengeri kikötői, az hajókon tud szállítani olajat a világ bármely pontjáról, de vannak országok, amelyeknek nincsenek tengerei,

nekünk is lenne, ha nem vették volna el őket,

de jelen pillanatban nincsenek, ezért Magyarországra orosz vagy bármilyen fajta olaj kizárólag csak csővezetéken érkezhet, a csővezeték egyik fele Oroszországban, egyik vége Oroszországban van, a másik pedig Magyarországon”.

A magyar tengeres részlettel kapcsolatban a horvát külügyminisztérium közölte: szerintük az ilyen kijelentések

rontják a két ország jó baráti viszonyát.

“Horvátország elítéli a magyar miniszterelnök kijelentését, elítélünk minden területi követelést a szomszédos államokkal szemben.”


– írja a horvát külügyminisztérium közleményében.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top