Politika

Diplomáciai botrány: Reagált a horvát államfő, alaposan helyretette Orbán Viktort

nyugatifeny.hu

Megalázta a magyar miniszterelnököt.

Érezhető kétértelműen, de megvédte Orbán Viktort a magyar-horvát diplomáciai botrányban Zoran Milanović horvát államfő.

A magyar miniszterelnök még pénteken, a Kossuth Rádiónak adott interjújában tett egy megjegyzést, hogy az Oroszország elleni olajembargóval Ursula von der Leyen „fittyet hány” Magyarország földrajzi adottságaira, az olajszállítást megkönnyítő tengereink ugyanis nincsenek, de

„lennének , ha nem vették volna el őket”.

Utóbbi miatt hatalmas felháborodás tört ki, a horvát külügyminisztérium bekérette a zágrábi magyar nagykövetet.


Úgy tűnik, Zoran Milanovićot ez nem zavarja túlságosan, az N1 hírtelevízióban is megjelent nyilatkozata szerint elég ártalmatlannak találja Orbán Viktor kijelentéseit.

Orbán Viktor színes személyiség, egy baráti szomszéd ország miniszterelnöke, akinek az efféle kis provinciális obszessziók a tengerrel a repertoárjához tartoznak. Nem venném őket túl komolyan. (…) Ő csak az országáért harcol (…), nem kérte a tengert

– intézte el néhány szóval a magyar miniszterelnök félmondatát a horvát államfő.

Ezenkívül az ellenzéki szociáldemokraták politikusaként inkább Andrej Plenković horvát miniszterelnök és pártja, a Demokratikus Közösség (HDZ) bírálatára használta fel a diplomáciai botrányt. Állítása szerint amikor ő maga bírálta Orbánt, Plenković hallgatott, a HDZ EP-képviselői pedig mindig a Fidesszel szavaztak az Európai Parlamentben.

Zoran Milanović egyébként deklaráltan bohócnak tartja Orbán Viktort.


A videó a nyilatkozatról:

(via Népszava.hu) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top