Politika

Megrendítő bejegyzést tett közzé Dobrev Klára — Katasztrófához vezet Orbánék oktatáspolitikája

nyugatifeny.hu

A Fidesz elvette a gyerekek jövőjét.

Amikor arról beszélünk, hogy a magyar közoktatás a szakadék szélén áll, akkor nem csupán a megalázóan alulfizetett pedagógusokért, hanem elsősorban azokért a gyerekekért aggódunk, akiknek a mai áldatlan állapotok a jövőjüket határozhatják meg — írja Dobrev Klára Facebook-oldalán.

A DK európai képviselője a magyar közoktatással kapcsolatban közölt bejegyzésében felhívja a figyelmet az országos méretű tanárhiányra és a pedagógusok megfelelő szakképzésének aggasztó rendellenességeire. A politikus arra figyelmeztet, hogy az Orbán-kormány az oktatás leépítésével és átalakításával, megfosztotta a magyar gyermekeket jövőképüktől, aminek súlyos következményei lesznek.

Dobrev Klára bejegyzését változtatások nélkül közöljük:

“Amikor arról beszélünk, hogy a magyar közoktatás a szakadék szélén áll, akkor nem csupán a megalázóan alulfizetett pedagógusokért, hanem elsősorban azokért a gyerekekért aggódunk, akiknek a mai áldatlan állapotok a jövőjüket határozhatják meg.

Az, hogy négy év alatt háromszorosára nőtt azoknak a tanároknak az aránya, akik úgy tanítanak egy tantárgyat, hogy nincs meg hozzá a megfelelő képzettségük, egyenes következménye annak, hogy Orbán Magyarországán az oktatásra hosszú idő óta nem jut sem elég pénz, sem elég figyelem.


Ahogyan az lenni szokott, a tanárhiány először nem a budapesti elitgimnáziumokban, hanem az ország legszegényebb régióiban jelentkezik. Azokon a kistelepüléseken, ahol egészen lesújtó módon, ma minden negyedik tanár úgy tanít idegen nyelvet vagy matematikát, hogy alapesetben ezek a tantárgyak nem tartoznának hozzá.

Orbánék azoktól a gyerektől veszik el a megfelelő színvonalú oktatást, a biztos tudás alapját, akik az iskolában mutatott tehetségükkel tudnának kitörni a szegénységből!”

(Dobrev Klára/Facebook) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top