Politika

Kövér László elborult: “Lehetetlen küldetésnek” nevezte az Európai Unót, aminek már nincsen jövője

nyugatifeny.hu

Egyre kijjebb vagyunk Európából.

A HírTv Bayer show című műsorában a két Fidesz-alapító bel- és külpolitikai témákat feszegetett. A műsorvezető idézte Kövér László Európa-napon mondott beszédét, amelyből azt emelte ki, hogy Európa eszménye és valósága között még soha nem tátongott akkora szakadék, mint napjainkban.

Bayer Zsolt egyetértett, de kíváncsi volt ennek okára, a házelnök pedig elmagyarázta, Európa nemzetállamainak és az EU vezetését is egy olyan politikai garnitúra tagjai vették át, akiknek sem szellemi képességeik, sem morális tartásuk alapján nem lenne ott a helyük, csak gyenge utánzataik elődeiknek, de már az is egy folyamat része, hogy egyáltalán ilyen fontos posztokra kerülhettek.

Ő maga arra jutott, hogy az Európai Unió – bárki, bármit is gondol róla – , de

egy lehetetlen küldetés.

Mint mondta, az uniónak reagálnia kell a világ változásaira, de nem látja, mi a célja a nemzetállamok együttműködésén alapuló politika visszaszorításának.


Kövér László szerint a tengeren túlról támogatott birodalomépítési törekvés sem hozza el a kánaánt. Mint mondta, az Európai Egyesült Államoknak csak formálisan lenne a tartományi központja Brüsszelben,

az EU Amerika érdekeit szolgálva,

saját tagországai gazdaságát dönti romba az Oroszország elleni szankciókkal. A házelnök jelezte, nem geostratégiai elemző, de számára úgy tűnik, sokan történelmi sérelmeik miatt akarnak most leszámolni Oroszországgal, ami azonban – szerinte – nem fog sikerülni, vagy ha sikerülni fog, akkor olyan árat fognak fizetni, amilyet nem szeretnének.

Szerinte az orosz-ukrán háború valójában egy amerikai-kínai, csak az Egyesült Államoknak időt kell nyernie, de a háború már most is sokaknak fáj ott is.

Amikor a műsor maradék részében belpolitikai vizekre eveznek. Az egyébként szigorú házelnök kacarászott Bayer Zsolt felvetésén, hogy Fekete-Győr András azt ígérte, az Országgyűlés tekintélyének visszaszerzéséért fog dolgozni.

Szerinte az egész Momentum meg Fekete-Győr András az hűen mutatja a mai magyar ellenzék szellemi és erkölcsi állapotait.

Kövér László azt is elárulta, idén azért örült jobban a Fidesz választási győzelmének, mert volt benne egy kicsi

káröröm.

“Na végre, azt kapták, amit megérdemeltek. (…) Akkorát estek arcra, mint az ólajtó, és ez már járt nekik.”

A kormánypárti politikus szerint azonban a fideszeseknek nem szabad hosszabb belefeledkezniük az örömködésbe. Komolyan kell venni azt, amit Orbán Viktor a győzelmi beszédében mondott, hogy egy világ fogott össze ellenük, ami továbbra sem változott. Az ellenzékiek csak eszközök egy olyan játszmában, ahol a valódi szereplők az országhatáron kívül vannak. A Fidesznek a jövőben sem az ellenzéket kell majd legyőznie, hanem irányítóit.


(via 24.hu) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top