Politika

Orkánként söpör végig az interneten Orbán Viktor kormányellenes beszéde, amely tükröt tart elé

nyugatifeny.hu

A múltat nem lehet eltörölni.

Facebookon közölte Hadházy Ákos az akkor még ellenzékben lévő Fidesz-elnök, Orbán Viktor 2007-es beszédéről készült videót. Az azóta miniszterelnökké avanzsált politikus ebben kritikus hangot ütött meg az akkori kormánnyal szemben. A beszéd azonban nem avult el, sőt minden eddiginél aktuálisabb lett manapság.


Elég volt, hogy a beteg embereket, súlyos sérülteket ellátás nélkül küldözgessék ide-oda az országban.

Elég volt az elszegényedésből, hogy az emberek milliószám nem tudják hó végén kifizetni a számlákat

— ezek a mondatok akár egy jelenlegi ellenzéki politikus szájából is elhangozhatnának, azonban ezeket a jelenlegi miniszterelnök mondta népes közönség előtt 2007-ben.

A beszédében Orbán ellenzéki pártelnökként a diákok, a szegények, az idősek és a rászorulókkal szembeni szolidaritás hiányát is felhánytorgatta, valamint “kíméletlenségről” és “érzéketlenségről” is szólt. Azt is mondta, hogy egyre nehezebb megélni az egyre kevesebb pénzből.

{E}gyre több jut a léhűtőknek, a hazudozó milliárdos szélhámosoknak, az állam védelmét élvező ügyeskedőknek” — mondta ezt 2007-ben, ez azonban ma már nem is lehetne aktuálisabb. Úgy folytatta, “{e}lég volt abból, hogy mindent megvesznek, amiért az emberek megdolgoztak, és mindent eladnak, ami az emberek közös vagyona“.


Ezután egy kiváltságos csoportról beszélt, amely “agyalágyultnak nézi” az embereket. Szerinte ők azt várták el, hogy az emberek magukról gondoskodjanak, és mindig többet fizessenek. Végül pedig azt nehezményezte, hogy

a hatalmon lévők egyre több luxust, egyre nagyobb gazdagságot és egyre több kiváltságot szerezhetnek meg maguknak.

(Hadházy Ákos/Facebook) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top