Politika

Parti Nagy Lajos: “Nem maradt más, minden fórumon ki kell fejteni a véleményünket”

nyugatifeny.hu

Az író elmondta mit tehet az ellenzék.

“Van élet és világ Orbán Viktoron túl” – mondta Parti Nagy Lajos a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Bolgár Györgynek. Az író hozzátette, ez akkor is így van, ha pillanatnyilag nem látszik a rezsim vége. A választással kapcsolatban megjegyezte, hogy azt meg kell emészteni, hogy egy csúszós, a Fidesz felé lejtő pályán hitette el magával az ellenzék, hogy lehet esélye ebben az egyenlőtlen versenyben.


“Úgy látszik, hogy a professzionálisan politikával foglalkozó egységes ellenzék nem volt elég a kormányváltáshoz” – állapította meg, hozzátéve, ha csak az alapján nézzük, melyik oldal mekkora forrásokat tud megmozgatni, aligha meglepő az eredmény. Ilyen helyzetben nem marad más,

mint hátat fordítani a kormánynak,

és az ellenzék megmaradt buborékaiban kiépíteni valamiféle állásokat. Emellett beszélni kell róla minden megmaradt fórumon és felületen. “Az segíthet, ha az ember kibeszélheti magát.” Hangsúlyozta, a véleményét mindenkinek vállalnia kell, akkor is, ha nincs hatása a helyzetre.

Parti Nagy azt is elmondja, azért hagyott fel szatirikus történetei írásával, mert úgy érezte, a magyar valóság minden tekintetben abszurdabb helyzeteket teremt, mint amilyen módon ő azt érzékeltetni tudná, és a rendszer megrendítéséhez nem volt elegendő.

“A szatíra ott van az utcán”

– mondta az író.

Aljas, cinikus hazugságnak nevezte a Fidesz kampányszövegét, amiben azt állították, hogy az ellenzékre azért nem szabad szavazni, mert elviszik a gyerekeiket katonának. Orbán Viktor a Kossuth Rádió két héttel ezelőtti pénteki adásában elhangzott, nemzetközi szinten is visszatetszést keltő kijelentését, amely szerint “Magyarországnak is lenne tengere, ha nem vették volna el tőle”, bornírt ostobaságnak tartja.


Hozzátette, a humor mindenképp segítség lehet ebben a világban, és mindenképpen be kell látni, hogy nem szabad ezzel a rendszerrel feküdni és kelni.

Az íróval készült teljes beszélgetés ITT hallgatható meg.

(via, klubradio.hu) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top