Egyéb

Újabb kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság

nyugatifeny.hu

Ezen kívül négy további ügyben is eljárás indult.

Észtország, Málta és Hollandia mellett Magyarországnak is felszólító levelet küldött az Európai Bizottság, mert nem ültette át megfelelően az Unió pénzügyi érdekeit érintő csalás ellen büntetőjogi eszközökkel folytatott küzdelemről szóló uniós szabályokat, írja az EUrologus.

Ezek a szabályok harmonizálják a csalással és az EU pénzügyi érdekeit sértő egyéb bűncselekményekkel kapcsolatos fogalommeghatározásokat, szankciókat, joghatósági szabályokat és elévülési időket. A most feltárt problémák főként az irányelv azon rendelkezéseihez kapcsolódnak, amelyek meghatározzák a bűncselekmények – csalás, korrupció és hűtlen kezelés – fogalmát, valamint a szankciókat és az elévülési időt.


Magyarországnak két hónapja van a válaszadásra, ha nem sikerül eloszlatni a brüsszeli aggodalmakat, akkor az eljárás a következő szakaszba lépve folytatódik. Ezen kívül négy további ügyben is eljárás indult, illetve a már megindított eljárás tovább folytatódott.

(via, 444.hu) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top