Politika

Váratlan pofont kapott a kormány – Erre az ítéletre nem számítottak Orbánék!

Pestibulvar.hu

Több éves ügy végére került pont, melynek eredménye teljesen váratlanul érhette a kormányt.

2011-ben Gyöngyöspatán Juhász János Oszkár polgármester a munkatársaival több roma lakásába is jogtalanul mentek be ellenőrzést végezni, ami miatt az egyik érintett feljelentést tett az önkormányzat munkatársai ellen.

A rendőrség félresöpörte az ügyet, így a férfi végül a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársaihoz fordult. Érdemben a civil szervezet feljelentésével sem foglalkozott sem a rendőrség, sem pedig az ügyészég, így a TASZ 2013-ban az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult.

A strasbourgi székhelyű bíróság csütörtökön hozta meg végső ítéletét, melyben kimondták, hogy


A MAGYAR ÁLLAM MEGSÉRTETTE AZ ÉRINTETT FÉRFI MAGÁNÉLETHEZ VALÓ JOGÁT, A JOGSÉRELEMÉRT PEDIG NÉGYEZER EURÓ KÁRTÉRÍTÉST KELL FIZETNIÜK.

“Ezek az esetek azért különösen veszélyesek mert a jogállam kereteit feszítik szét. Egy jogállamban az állami szervek csak azt tehetnék meg, amit a törvények számukra megengednek” – közölte a 444.hu a TASZ ügyvédjének álláspontját.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top