Politika

Most érkezett: Újabb 9 év börtönt kapott az Orbán által Magyarországon bújtatott politikusbűnöző

nyugatifeny.hu

Ezzel együtt már 19 évet kellene börtönben töltenie.

A szkopjei büntetőbíróság hivatali helyzettel és hatalommal való visszaélés bűntettének elkövetésében találta bűnösnek Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnököt, és 9 év börtönbüntetésre ítélte – írja a macedón sajtó. Gruevszki neve mögé zárójelben odateszik: szökésben.

Mint ismert: a macedón politikusbűnöző szégyenszemre Magyarországon tartózkodik, ugyanis menedékjogot kapott Orbántól a börtönbüntetései elől.

Gruevszkit legutóbb idén áprilisban ítélték el, akkor 7 év börtönbüntetést kapott, mert ellopott

1,36 millió eurót

Belső Macedón Forradalmi Szervezet – Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) adományaiból és tagdíjaiból.

Gruevszki mellett most Mile Janakieski volt közlekedési és hírközlési minisztert is 3 év börtönbüntetésre ítélték, de bűnösnek találták még a szkopjei városrész, Gazi Baba önkormányzatának volt polgármesterét, Toni Trajkovszkit is, akit 4 év börtönbüntetésre ítéltek, és szintén 4 év börtönbüntetést szabtak ki egy Elizabeta Najdovska nevű vádlottra is.

A vádirat szerint Szkopjéban 2011-ben és 2012-ben Nikola Gruevski miniszterelnökként, Mile Janakieski pedig közlekedési és hírközlési miniszterként közösen állt bosszút Fiat Canoskin, amiért VMRO-DPMNE koalíciójából, és hatalmukat arra használták, hogy rávegyék az ügyben szintén elítélt Toni Trajkovszkijt, hogy polgármesterként éljen vissza hivatali helyzetével, és

illegálisan bontasson le egy lakó- és üzletházat,

amelyet a végül megkárosított Fiat Canoski befektetőként építtetett.


Mint ismert: Nikola Gruevszki 2018 novemberében kapott Magyarországtól menedékjogot.

Azóta kiderült, hogy tavaly nyáron Gruevszki többek között üzletvitellel, illetve porcelán- és üvegáru-nagykereskedelemmel foglalkozó céget indított, amit Pécelen jegyeztett be.

A mostani börtönbüntetéssel a volt macedón miniszterelnöknek 19 évet és 6 hónapot kellene börtönben töltenie.

(via magyarnarancs.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top