Politika

Orbán államtitkár úgy értesült, a konzervatív kormány miatt sokkal tisztábbak az utcák Magyarországon

nyugatifeny.hu

Kisöpörték a liberális fertőt.

A kormány számára a legfontosabb, hogy meg tudja állítani a családokra ható negatív gazdasági erőket, amelyeket a háború és az elhibázott brüsszeli energiapolitika idézett elő” — mondta a miniszterelnök politikai igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Orbán Balázs azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnök beiktatási beszédében vállalta, hogy “megvédi az elmúlt 12 évben elért eredményeket“, köztük a családtámogatási rendszert, a nyugdíjakat, a szerintük “teljes foglalkoztatást” és a rezsicsökkentést.


Ehhez gazdaságilag nagyon aktív, felkészült és határozott állami cselekvésre van szükség” — jelentette ki, majd hozzátette, azért kell “megvédeni” a rezsicsökkentést, hogy a jelenlegi helyzeten ne a multinacionális vállalatok, illetve a bankok keressenek. “Az inflációt meg kell próbálni letörni, nem szabad hagyni, hogy az emberekkel fizettessék meg a háborús konfliktus árát” — fűzte hozzá Orbán Balázs.

A kormányfő politikai igazgatója kitért az orosz-ukrán háborúra is, amellyel összefüggésben elmondta,

a következő kormányban kiemelt prioritás lesz a hadseregfejlesztés,

továbbá egyértelműnek nevezte, hogy a háború és annak gazdasági hatásai el fognak húzódni. Kiemelte, a jelenlegi helyzetben fontos, hogy politikai és “nemzeti egységkormány” alakuljon, ennek következménye Lázár János és Navracsics Tibor visszatérése a kabinetbe.

Orbán Balázs szerint mindkét miniszter olyan területekért felel, amelyeken keresztül forrásokat kell juttatni a magyar családoknak, ez utak, vasutak, iskolák, kórházak és egyéb közintézmények építését jelenti, amit folytatni kell, mivel gazdasági erő elérése csak ezekből lehetséges.
A miniszterelnök politikai igazgatóját kérdezték arról is, hogy a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok a Miniszterelnöki Kabinetirodához kerültek.

Orbán Balázs azt mondta, Európában nagyon sokszor előfordul, hogy az ország szuverenitásának védelmére szakosodott szervek nem széttagoltan találhatók meg a kormányban, hanem valamilyen módon a miniszterelnök munkaszervezete körül elhelyezve működnek.
Kitért arra is, hogy szerinte a héten nagyon fontos seregszemlére került sor Magyarországon.


Emlékeztetett, a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű fórumon tartott beszédében elmondta, a konzervatív, jobboldali, kereszténydemokrata kormányzás alapjai a hétköznapokban is láthatóak, például azon keresztül, hogy

rendezettebbek, tisztábbak az utcák, az emberek boldogabbak, szívesebben járnak közösségekbe

— állította Orbán Balázs.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top