Politika

A levél ami felbolygatta az egész internetet – Nyílt levél Pintér Sándorhoz

balramagyar.hu

“Nem tudom, mikor járt utoljára iskolába, de néhány tanácsot fogadjon el” – kezdi a belügyminiszternek címzett levelét egy több mint 40 éve tanító tanárnő…

 

Azt mondja, hogy tanítani akkor lehet, ha rend van a tanteremben. Alapvetően ez igaz. A kérdés az, Ön mit ért rend alatt?


– írja nyílt levelében Dolgos Eszter okleveles közgazdász tanár, adótanácsadó, IFRS szerinti mérlegképes könyvelő és több mint 40 éve tanár, akinek szavait a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) osztotta meg Facebookon.

 

“Kérem, fogadja el, hogy a rend nem az, hogy bekamerázzuk a tantermeket, a rend nem az, hogy iskolarendőrséget hozunk létre, a rend nem az, hogy nincs választási lehetőségünk, a rend nem az, hogy egyentankönyvekből tanítunk.

Nézzen körül a világban. Javaslom, hogy először Finnországba menjen.”

A tanárnő szerint a rend az oktatásban az, “hogy minden osztályt, minden csoportot a saját képességei szerint oktatunk”. Bár egyszerűbb lenne, de nincs két egyforma tanuló, osztály, tanulócsoport. Nem lehet uniformizálni.

Kikérem magamnak, hogy fenyegessen, hogy megpróbáljon megfélemlíteni minket! Jogunk van kifejezni az elégedetlenségünket, jogunk van a szabad oktatáshoz, jogunk van az emberi méltósághoz, jogunk van a sztrájkhoz!


Magának nincs joga minket megfélemlíteni! Magának az a feladata, hogy a feltételeket biztosítsa! – üzeni a tanárnő.

 

Forrás: eduline.hu




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top