Politika

Rétvári Bence úgy tudja, “a legjobb befektetés a jövőbe az oktatás”

nyugatifeny.hu

Az államtitkár más mozit néz.

Rendkívül érdekes és disszonáns közlésekkel rukkolt elő Rétvári Bence államtitkár, miután kedden kiderült, hogy Novák Katalin frissen hivatalba lépett köztársasági elnök, mérlegelés nélkül, azonnal aláírta a tanárok sztrájkjogát korlátozó törvénymódosítást. Ennek ellenére Rétvári szerint, ők büszkék a pedagógusokra, “mert ők teszik eredményessé a magyar oktatási rendszert”.

Minden magyar pedagógusra büszkék lehetünk, mert ők teszik eredményessé a magyar oktatási rendszert – mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a pedagógusnap alkalmából odaítélt szakmai díjak átadásán kedden a Pesti Vigadóban.

Rétvári azt mondta, a kitüntetettek példát mutatnak, hogy fontos és érdemes minél több diákból minél többet kihozni, valamint segítenek a diákoknak megtalálni, hogy miben jók és “versenypályára” állítani őket.

A legjobb befektetés a jövőbe az oktatás,

a díjazottak pedig sokat tesznek azért, hogy a következő generáció Magyarországot még eredményesebbé tegye – hangoztatta.


Hozzátette: a mai diákok jó része olyan állást tölt majd be, amely még nem is létezik, ezért nemcsak a tárgyi tudás átadása fontos, hanem a készségek is, amelyeket neveléssel lehet átadni, így lehet felkészíteni a diákokat a pontosan még nem ismert jövőre.

Az alaptörvény is úgy fogalmaz, hogy Magyarország gazdasága az értékteremtő munkán alapul, ezt pedig értékteremtő oktatásnak kell megelőznie – magyarázta az Orbán-párti államtitkár.

Maruzsa Zoltán, a BM köznevelésért felelős államtitkára azt mondta, a díjazottakra nézve csupa elszánt, tenni akaró embert lát, akik mögött komoly teljesítmény van, hiszen ezt a munkát csak örömmel, elszántsággal, elkötelezettséggel lehet végezni,

szeretni kell tanítani és szeretni kell a diákokat.

Különösen fontos az elismerés a koronavírus két éve után, amikor olyan kihívásokkal kellett a pedagógusoknak szembenézniük, amelyekre korábban nem volt példa, de büszkék lehetnek arra, hogy az oktatás egyetlen napra sem állt le – mondta.


A kitüntetettektől azt kérte, hogy

“nagykövetként vigyék jó hírét a magyar köznevelés eredményességének”.

Az eredmények közül kiemelte, hogy a 2019-es kompetenciamérésen az eddigi legjobb teljesítmények születtek, és az iskolai eredményesség egyre kevésbé függ a családi háttértől. Emellett szerinte olyan új intézményfenntartói modellt hoztak létre, amely nem függ az adott település anyagi helyzetétől, bevezették a mindennapos testnevelést, integrálták a hittant az órarendi oktatásba, fejlesztették a tankönyvellátást, hároméves kortól kötelezővé tették az óvodáztatást – hangoztatta az államtitkár.

Maruzsa Zoltán beszélt arról is, hogy aki Magyarországon tanulni szeretne és motivált,

az hozzáfér a minőségi oktatáshoz.

Pedagógusnap alkalmából Apáczai Csere János-díjban harmincketten, Németh László-díjban harmincöten, Brunszvik Teréz-díjban húszan, Trefort Ágoston-díjban tizenketten, Eötvös József-díjban pedig hatan részesültek.

(MTI) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top