Politika

Az anyja pénze – elképesztő sztori került elő amikor 180 milliót találtak egy pénzügyminisztériumi tanácsos széfjében

fuggetlennemzet.hu

190 millió forint. Ennyit találtak a Pénzügyminisztérium egyik tanácsosánál. A tisztázatlan eredetű pénz állítása szerint a nyugdíjba vonult anyja pénze.

Az ügy előzménye, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség egy időben, több helyszínen hajtott végre összehangolt eljárást, a bűnügyi akcióban közel 150 ügyész és rendőr vett részt, és hivatalos személyektől több mint kétszáz millió forint készpénzt, megközelítőleg hatvan millió forint összegű értékpapírt és egy negyven millió forint értékű autót foglaltak le, valamint több ingatlan zár alá vételét rendelték el.

444.hu a 24.hu-ra hivatkozva közölte, hogy


a lefoglalt pénz nagy részét, összesen 190 millió forintot egy a Pénzügyminisztériumban dolgozó kormánytanácsosnál találták.

Ha ez nem lett volna elég, a lakásán tartott széfben 3,5 millió forintot, majdnem tízezer amerikai dollárt (3,3 millió forintot) és több mint nyolcezer eurót (3 millió forintot) is találtak. Az ügy itt kezdett bonyolódni, ugyanis:


trezorkulcsokat is találtak nála, ezekről azt mondta, hogy a hozzájuk tartozó széfeket apósa, anyja és az ő nevén bérelték és az egyik ilyen széfben találták meg a hatóságok a 180 millió forintot. – számol be róla a 444.hu.

A magyarázat pedig:

a tanácsos azt állította a pénzről, hogy az a korábban egy Bács-Kiskun megyei községben fogorvosként dolgozó anyja vagyona, amit kezelésre, használatra, megőrzésre vett át tőle.

A korrupciós ügynek 18 gyanúsítottja van, öt embert letartóztattak, egyet bűnügyi felügyelet alá helyeztek.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top