Politika

Megfagyott a levegő: Dobrev Klára drámai beszédben emelt szót a hónapról hónapra élők érdekében

nyugatifeny.hu

Nyugat-Európából nézve felfoghatatlan az a nyomor, amiben magyarok milliói élnek, ezért Dobrev arra kérte a döntéshozókat, hogy az ő arcuk lebegjen a szemük előtt a szavazásnál.

Szerdán tárgyalt az Európai Parlament az EU klímacsomagjának részleteiről. Az ülés során végül nem került elfogadásra az EU klímacsomagja, a Fit for 55.

Ugyan az átírt verziót a képviselők elfogadták, a szocialisták és a demokraták háromperces szünetet kértek – és úgy döntöttek, hogy inkább leszavazzák az egész jelentést, hogy később egy kidolgozottabb javaslat kerüljön elfogadásra — írja a Politico.


Ez azt jelenti, hogy a tervezetet visszaküldik a bizottságnak átdolgozásra, mielőtt újra szavaznának róla.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője felszólalásában kiemelte: a Demokratikus Koalíció régóta dolgozik azon, hogy a klímaváltozás elleni küzdelmet ne azok fizessék meg, akiknek a mindennapokban így is számos kihívással kell szembenézniük.

“Én azt javaslom Önöknek, képviselőtársaim, hogy amikor szavaznak, akkor azoknak az európaiaknak az arca legyen maguk előtt, azoknak a millióknak az arca, akik bérből-fizetésből élve, havi bevételeiket beosztva minden egyes hónapban megküzdenek azért, hogy minden számlát kifizessenek.

Azoknak az arca, akik nem azért nem vesznek elektromos autót, nem azért nem laknak passzív házban, mert nem szeretnének, hanem mert a gázkazán elromlásakor annak megjavítása, vagy éppen a gyerekeknek egy új cipő vásárlása is gondot okoz.

Amikor döntéseket akarunk hozni, akkor úgy kell azokat meghozni, hogy az ő arcuk lebegjen a szemünk előtt!

Már csak azért is, mert akkor leszünk sikeresek a klímaváltozás elleni harcban, akkor leszünk sikeresek Európa energiafüggetlenségének megteremtésében, hogyha rájuk gondolunk, ha velük együtt küzdünk.”


– mondta Dobrev Klára, akinek a teljes felszólalását itt nézheted meg:

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top