Politika

Csúnyán ráfáztak: Figyelmeztette Orbánt az Európai Bizottság, hogy ne használja fel saját céljaira az ukrajnai háborút

nyugatifeny.hu

Az EU felszólította a magyar kormányt, hogy a háborút ne használják fel a diszkriminációra.

Az ukrajnai háborúra való általános hivatkozás nem lehet indok az Európai Uniós állampolgárok diszkriminációjára – mondta az Európai Bizottság szóvivője a magyarországi benzikutakon bevezetett kettős árazásra reagálva — írja a Portfolio.

Két hete van lépett hatályba a hazai szabályozás, miszerint a magyarországi benzinkutakon csak a magyar forgalmival és rendszámmal rendelkező autósok tankolhatnak a 480 forintos hatósági áron, a külföldieknek azonban a piaci árat kell fizetniük.


Az Európai Bizottság szerint ez a lépés sértheti az uniós jogot – erre reagálva Orbán Viktor miniszterelnök pénteken úgy fogalmazott, hogy “van logika abban, amit mondanak”, de vélekedése szerint

“háborús helyzetben felül lehet írni a szabályokat”.

Az Európai Bizottság jelenleg várja a kormány válaszát arra a levélre, amit a héten küldtek, benne az intézkedés indoklásával.

Az RTL megkeresésére a Bizottság szóvivője úgy nyilatkozott, hogy az egységes piac megőrzése fontos eszköz, hogy megküzdjenek a háború miatt kialakult gazdasági helyzettel.

Az ukrajnai háborúra való általános hivatkozás

nem lehet indok az Európai Uniós állampolgárok diszkriminációjára, közvetve a nemzetiségük miatt

– mondta Sonya Gospodinova EU-s szóvivő. Hozzátette, a Bizottság tisztában van vele, hogy az országoknak nehézségeket okoz a mostani helyzet, de most nem az egyoldalú diszkriminatív intézkedéseknek van itt az ideje.

Ha elindul a kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen, az akár évekig is eltarthat, mielőtt kötelezhetik Magyarországot a kettős árazás megszüntetésére.


Az RTL Híradó Videója:

(via, portfolio.hu / rtl.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top