Politika

Bréking: Újabb nagy cég jelentette be, hogy Orbánék nyomorító adója miatt áremelésre kényszerül

nyugatifeny.hu

Az emberek fogják megfizetni a fideszes megszorításokat.

A magyar gyökerű fapados légitársaság, a Wizz Air is reagált Orbánék különadós megszorító sápjaival kapcsolatban.

“A Magyar Kormány által 2022. július 1-től hatályba lépő, a légitársaságokat is sújtó extraprofit-adó kapcsán a Wizz Air úgy döntött, bár a meghirdetett rendelet minden valószínűség szerint érinti majd a jegyárakat, a korábban megvásárolt jegyek esetében

a légitársaság nem hárítja át utasaira a jogszabályban meghatározott összeget”

– közölte a hvg.hu-val a légitársaság.

A cég azt is hozzátette, hogy az extraprofitadó és az üzemanyagárak növekedése miatt a jövőben a viteldíjak várhatóan emelkedni fognak.

“A repülőjegyárak azonban dinamikusan változnak, és mint mindig, ezután is elsősorban a kereslet és a kínálat határozza meg azok alakulását” — fogalmaztak.

A cég szerint az utasonként számított adó bevezetése “nemcsak magasabb viteldíjat jelenthet, de

a légitársaságokra rótt extra gazdasági teher tovább lassítja a régóta várt gazdasági fellendülést is,

nemcsak a Wizz Air, hanem a gazdaság egésze számára”. A légi közlekedési ágazat, melynek a Wizz Air is része, jelentős veszteségeket szenvedett a Covid–19-világjárvány során, és bevétele, illetve nyeresége várhatóan még hosszú ideig nem éri el a vírus kitörése előtti szintet – tették hozzá.


Orbán Viktor kormányfő még június elején jelentette be, hogy a légi forgalmat terhelő extraprofitadót vezet be. A közterhet a földi kiszolgálást biztosító cégekre terhelik, amelyek a légitársaságokkal kötött szerződésük alapján érvényesíthetik az európai országokba indulók esetében 3900 forintos díjat.

A bejelentés után először a Ryanair nyilatkozott úgy, hogy teljes mértékben áthárítják az utasokra a pluszadót – az ő lépésük a korábban megvett jegyekre is vonatkozik –, majd hétfő este az easyJet is hasonló bejelentést tett.

(via, hvg.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top