Politika

Rossz hír a szülőknek: 20-30 százalékos áremelést szeretnének a közétkeztetésben részt vevő cégek ősztől

Kép forrása: MTI

20-30 százalékos áremelést szeretnének a közétkeztetésben részt vevő cégek ősztől – írja a Világgazdaság a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségére hivatkozva. Az őszi árakról már zajlanak a tárgyalások a bölcsődei, óvodai és iskolai menzákat finanszírozó önkormányzatok és a közétkeztető cégek között.

 

Ősztől egy iskolai ebéd teljes áron 800-900 forint lehet, becslések szerint így a szülőknek az eddigi 400-500 helyett legalább 100 forinttal többet kellene majd fizetniük.


Sáfár Ferenc, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége közösségi étkeztetési szekciójának vezetője a lapnak elmondta, hogy már február végére elolvadt az idei, jellemzően 6–12 százalékos áremelések hatása a közétkeztetési piacon. Egy szakmai felmérés szerint már a múlt év végén 17 százalékos költségnövekedést érzékeltek a szereplők.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top