Politika

Válság van! Rogán Antalnak 232 millióról 194 millióra csökkent az összjövedelme

MTI/Balogh Zoltán

Még hogy az Orbán-kormányban nem tudják, nem érzik a gazdasági válságot. Rogán Antal miniszterelnöki kabinetiroda tárcavezetője például nagyon megszenvedte az elmúlt időszakot.

Amíg a fideszes politikus 2020 májusában még több mint 232 millió forintos összevont adóalapról számolt be, addig 2021 júniusában már csak 194,5 forintnál állt meg a számláló. 
rogán antal
kormany.hu


rogán antal
kormany.hu

Az Orbán-kormány tagjai a napokban feltöltötték az SZJA bevallásokból megismerhető nyilvános adatokat, onnan tudhatjuk meg mi is, hogy Rogán bevételeinek csökkenése egész komoly kiesést jelent a magyar költségvetés számára is. Amíg 2019 után még 34.858.521 forintot adózott, addig 2020-ban ez az összeg lecsökkent 29.184.930 forintra.

MÉRLEGEN A VAGYON

Az összevont adóalap a magánszemély által az adóévben megszerzett összes

-önálló tevékenységből származó jövedelmének,

-nem önálló tevékenységéből származó jövedelmének, valamint

-egyéb jövedelmének összege.

 


Ahogy korábban megírtuk, 2021-ben egy mesterdiplomával rendelkező pályakezdő tanár bére nettó 145 ezer Ft, amihez még 15 ezres pótlék társul, vagyis mindenestől 160 ezret visz haza az ember.

 

Ezek szerint Rogán Antalnak még egy rosszabb évében is több mint 101-szerese egy kezdő pedagógushoz képest a jövedelme.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top