Politika

FRISS: A Ryanair szóvivője nekirontott az Orbán-párti kiadványnak, amiért hazugságokat állítottak

nyugatifeny.hu

Ezt nem teszi zsebre Nagy Márton.

A kormánypárti Magyar Nemzet reggeli hírei közt arról számolt be, hogy az utasok tömegesen mondják le a Ryanairnél a magyar kormány extraprofitadója miatt visszamenőleg is megemelt jegyárakat. A lap szerint a már kifizetett júliusi jegyek 60 százalékát a csütörtöki határidőig az utasok lemondták, azaz inkább visszakérték az eredeti árat. Az nem derült ki, hogy információik honnan erednek.

A 444.hu megkereste a Ryanairt, a cég szóvivője írásban azt válaszolta, hogy

“a Magyar Nemzet állításai hamisak, és egyértelműen kitalációk”.

A cég szerint az utasaiknak csak kevesebb mint 3 százaléka mondta le a járatát, és kapott teljes visszatérítést. Majd úgy folytatták, – amiből adtak már ízelítőt a héten, amikor is Michael O’Leary egy interjúban ötször nevezte idiótának Nagy Márton minisztert -, hogy az utasok

“több mint 97 százaléka döntött úgy, hogy kifizetik Nagy miniszter hamis és idióta »extraprofit« adjegyárakóját”.

Véleményük szerint Nagy Mártonnak “bocsánatot kéne kérnie azoktól a magyar családoktól, akik az idióta adórabló törvény miatt magasabb árakat fognak fizetni”.


Gulyás Gergely miniszter a mai kormányinfó azt mondta, hogy ahol van versenytársa a Ryanairnek, ott érdemes azt választani. Gulyás szerint a Ryanair vezére “kocsmai stílusban” kommunikál a kormánnyal, és feltehetően az utasokkal is.

A cég ellen fogyasztóvédelmi eljárás indult, mert a már megvásárolt jegyek egy részére is áthárítják az adót. Gulyás szerint a vizsgálat lezárulásáig nincs szükség más intézkedésre.

(via, 444.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top