Politika

Kísért Orbán múltja: Egyetlen dokumentum semmisítette meg a hőstettét

balramagyar.hu

Orbánnak nem sok politikai hőstette volt. Azonban egy a legendáriumokban fent maradt, nos ezt porlasztotta szét Juszt László.

Valamiért a köztudatban úgy maradt meg, hogy Orbán Viktor volt az a bátor ifjú, aki a zord diktatúrával szemben bátran először kiállt: és azt, merte mondani 1989. június 16-án, Nagy Imre újratemetésén, hogy ruszkik haza, azaz követelte az orosz csapatok kivonását.

 

Juszt László ezt a mítoszt kergette szét, nem volt itt semmi bátorság sem, csak ez is egy jól ismert Fideszes kommunikációs trükk volt.

Ugyanis már fél éve zajlottak az orosz csapatok kivonulása, mikor leesett a tantusz Orbánnak, hogy ezt követelni kellene…

Azért ez így inkább vicces és nem bátor.

Juszt azt írja, hogy világos legyen: ’89 január 1-től, ’89 június 16-ig – az Orbán beszédig – 5 TV Híradó és egy A HÉT összeállításban tudósítottunk a kivonulásról.



Ezt az oklevelet (amit nyilvánosságra is hozott facebookon) aznap kaptam, amelyiken Orbán “kikergette” a kivonulókat. Mindezt csak a történelmi hűség kedvéért.

A tudósítások nyilván megtekinthetők a TV archívumában. (Ja! És a “tárgyjutalom” egy üres, porcelán pálinkás flaska volt, “Magyar Néphadsereg” felirattal.)

Hát ez az Orbán mítosz is megdőlt. Nem csak az idős, de az ifjú Orbán király is meztelen.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top