Politika

Aláírásgyűjtést indítottak az EP-képviselők, hogy Orbán ne akadályozhassa többé az EU döntéseit

nyugatifeny.hu

Elegük lett belőle.

Demokratikus Európát akarunk, egy olyan Európát, amely előre halad, és amely tudja, hogyan kell védekeznie diktátorokkal és a demokrácia ellenségeivel szemben” — írta kilenc EP-képviselő egy petícióban, amelyet deklaráltan Orbán Viktor hatalomgyakorlása ellen indítottak.

A politikusok célja, hogy megszűnjön az egyhangú döntések időszaka, amelynek során mind a 27 állam kormányfőjének hozzájárulása kell a nagy horderejű döntések véghez viteléhez. Leginkább

azt sérelmezik, hogy egyetlen kormányfő vétója elég ahhoz, hogy megakaszthassa a döntéshozatalt.

A petíció a “Vessünk véget annak, hogy Orbán Viktor zsarolja az EU-t!” néven fut. Álláspontjuk szerint a vétó antidemokratikus, mivel egyetlen kormányfő megakadályozhatja a fontos döntéseket, amelyek az Unió 450 millió lakóját érintik.


Leírták, a külpolitikai területen Orbán vétója megakadályozott különböző szankciókat Vlagyimir Putyin érdekeltségi köre ellen, míg Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök egy gazdaságpolitikai döntést húzott keresztül. Azt is megjegyezték,

a két kormány egymást védi, és ennek révén az EU alapvető jogi normái sérülnek.

Ez nem az, ahogyan előre tudunk lépni. Ez az, ahogyan a saját utunkban állunk” — írták. A petíciót többek között Daniel Freund német zöldpárti politikus és Guy Verhofstadt, az európai liberális pártcsalád korábbi belga vezetője jegyzi, de köztük van Sven Simon német néppárti képviselő is.

(Népszava nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top