Politika

Ennek nem lesz jó vége – Összeomlás várható ebben az ágazatban is!

Pestibulvar.hu

A kormány még korábban a koronavírus-járványra hivatkozva felmondási tilalmat rendelt el a rendőröknek, az azóta eltelt időben azonban fokozatosan nőtt az elégedetlenség a szférában.

A felmondási tilalom 2020 novemberétől egészen idén június elsejéig tartott, a Magyar Hang pedig az Országos Rendőr-főkapitányság adatai alapján közölte, hogy

MÁR AZ ELSŐ HÉTEN 299 RENDŐR MONDOTT FEL!

A Független Rendőr Szakszervezet közlése szerint ez egy igen magas szám, ráadásul a leszerelési hullám valószínűleg még folytatódni fog. Ami külön aggodalomra ad okot az ágazatban, hogy főleg az utcai szolgálatot teljesítő tiszthelyettesek távoznak most, nem az irodai munkában lévők, az utánpótlás pedig egyre nehezebben oldható meg.


Az rtl.hu szerint a tiszthelyettesi technikum két éves képzésére idén mindössze 460-an jelentkeztek, így az, hogy egy hét alatt ilyen sokan szereltek le, még komoly gondot okozhat a szférában.
A rendőrök elégedetlensége, pont úgy mint az egészségügyi dolgozók és a pedagógusoké a túlórák és a rendkívül alacsony fizetésből eredeztethető.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top