Politika

Rengeteg ember munkája van veszélyben Orbánék miatt – hatalmas elbocsátások jönnek

Kép forrása: AFP

“30 milliárd forintot akar megspórolni a kormány a „központi költségvetésből finanszírozott szervezeteknél végrehajtandó létszámleépítésekből”

– vette észre a 2023-as költségvetés tervében a Népszava.

 

A Miniszterelnökség a lapnak megerősítette: „A kormány elkötelezett a bürokráciacsökkentés mellett. 2018-ban egy nagy létszámleépítést már végrehajtottunk. Továbbra is az a célunk, hogy kizárólag csak annyian dolgozzanak a központi közigazgatásban, mint amennyire feltétlenül szükség van.”

A lapnak egy szakszervezeti vezető megerősítette:


egyre több jelzést kapnak arról, hogy a komoly leépítést terveznek a kormányhivatalokban. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Boros Péterné a lapnak azt mondta, ezekben a hivatalokban összesen 37 ezren dolgoznak.

A Népszavához eljutó alapján a minisztériumok költségvetésének 10 százalékos lefaragása nem az egyre inkább gyarapodó központi apparátus létszámának csökkentését, inkább a vidéki hivatalok és intézmények munkatársainak elbocsátását jelentheti. Ezt vetíti előre, hogy a nyugdíjba vonulók helyét már most sem tölthetik be. A lap azt is írja: Szabolcsban tíz százalékot is meghaladó létszámcsökkentési tervekről tudnak, a fővárosi szervezet viszont érintetlen maradna.

Úgy akarnak Orbánék spórolásra hivatkozva több ezer embert kirúgni, hogy a napokban sürgőséggel tárgyalták meg Orbán Viktor fizetésének megduplázását.

Álhírnek minősítette Gulyás Gergely azt a napokban megjelent információt, hogy leépítés következne a kormányhivatalokban a bürokráciacsökkentés jegyében.


Ha nem lesz leépítés a kormányhivataloknál, akkor hol lesz, kérdezte a Népszava a pénteki kormányinfón az alapján, hogy a költségvetési törvényjavaslatból kiderül: 30 milliárd forintot terveznek megspórolni az állami szféra bérköltségén.

Gulyás szerint itt inkább állami cégek áramvonalasításáról lehet szó, nem a közigazgatásról. A minisztériumoknál, kormányhivataloknál maximum 3 százalékkal dolgoznak többen, mint ami az optimum.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top