Politika

Ennyit kerestek tavaly a miniszterek – Az egyetlen női kormánytag vitte haza a legkevesebbet

Szeretlek Magyarország
Rogán Antal kereste a legtöbbet tavaly az új kormány tagjai közül, havonta több mint bruttó 37 millió forint jövedelme volt.

Rogán Antal kereste a legtöbbet tavaly az új kormány tagjai közül, havonta több mint bruttó 37 millió forint jövedelme volt.

A tavalyi adózási adatok szerint az új miniszterek mindannyian sokkal jobban kerestek civilként, mint azok, akik már tavaly is a kormány tagjai voltak – derül ki az RTL.hu cikkéből.

A parlament a múlt héten egy törvénymódosítással Orbán Viktorra bízta, hogy mennyi fizetést ad kormánytagoknak. Azt még nem tudni, ogy ki mennyit kereshet most, de a tavalyi adatok nyilvánosságra kerültek.


Az kiderült, hogy

a legalacsonyabb jövedelmű miniszter is több mint négyszer annyit keresett, mint az országos bruttó átlagbér.

A legtöbbet Rogán Antal kereste. Nemcsak miniszter, de pár éve feltalálóként is jövedelemhez jut. Tavaly összesen 446 millió forint után fizetett adót, azaz havonta bruttó 37 millió forintból gazdálkodhatott. Ez a 458 ezer forintos bruttó átlagbérnek közel nyolcvanötszöröse.

Az új kormánytagoknak jüval kisebb a bevétele.

A budapesti kaszinókban és egy cseh hadiipari cégben is érdekelt, új honvédelmi miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf havi 6,5 millió forint fölött keresett.

Lázár János a nemzeti ménesbirtokból havi közel egymillió forintot kapott tavaly. De más forrásból is volt bevétele, a földjei kiadásával is szépen keresett. Így havi 4 millió 200 ezer forint után fizetett adót.

Az eddigi miniszterek átlag hárommillió forintot kerestek.

Orbán Viktornak volt a legalacsonyabb a fizetése, havi 2,6 millió forint után adózott.

Két minisztere keresett rosszabbul, akik nem voltak országgyűlési képviselők.

Az új kormányban Varga Judit az egyetlen nő, ő kereste a legkevesebbet, mint kormánytag.


VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top