Politika

Megjöttek a vagyonnyilatkozatok: Orbán Viktor az egyik legszegényebb magyar kormánytag

nyugatifeny.hu

Éhhalál egyelőre nem fenyegeti őt.

Nyilvánosságra hozták a miniszterek vagyonnyilatkozatait az Országgyűlés weboldalán. Ezek alapján Orbán Viktornál 14-szer többet keres Rogán Antal, amelynek a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjének szabadalma a fő oka. A kormányfőnél az új innovációs tárcavezető, Csák János is kétszer többet visz haza a hivatalos adatok alapján.


A miniszterelnök vagyonnyilatkozata alapján mindössze egy, a felcsúti stadion szomszédságában lévő parasztház és egy XII. kerületi, Cinege úti ház van a tulajdonában. Ezeken kívül azonban nincs sem megtakarítása, sem autója nincs. Ez azért figyelemre méltó, mert csak 2021-ben 31,6 millió forintot szerzett,

adózott jövedelme összesen 26,9 millió forint volt.

Rogán Antal a kormányfővel szemben jól megtollasodott, bruttó 446 millió forintot keresett, amelyből 67 millió forintot adózott. Ennek oka az informatikai találmánya, ugyanis az ebből befolyó összeg minden évben dinamikusan növekszik. A miniszter egyébként

az elektronikus aláírás hitelesítésére szolgáló találmányából kap súlyos százmilliókat évente.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az éllovasok között szerepel, ugyanis 78 millió forintot kapott, amelyből 11 és fél millió forintot adózott. Csák János innovációs és kulturális miniszter tavaly, még civilben 72 millió forintot lapátólt össze, abból pedig 10,8 millió forintot fizetett be az államkasszába.

Lázár János tavaly még csak képviselő volt, mégis közel 51 milliót keresett, amelyből 7,6 millió forintot adózott — amellett, hogy félmillió forintnyi adókedvezményt is igénybe vett. Érdekesség, hogy a miniszterelnökkel szemben Lázár nem fukarkodik az ingatlanokban: az újdonsült építési és beruházási miniszternek

15 pótlapra volt szüksége, hogy mindet fel tudja tüntetni.

A lista másik végén Varga Judit igazságügyi miniszter kullog. Az egyetlen női tárcavezető jól demonstrálja a nemek közti esélyegyenlőtlenséget, ugyanis tavaly “mindössze” 24,3 millió forintot kapott, amelyből 3,6 milliót adó formájában visszajuttatott az államnak.


A kabinet három legjobban kereső minisztere:

  1. Rogán Antal (446 millió)
  2. Szalay-Bobrovniczky Kristóf (78 millió)
  3. Csák János (72 millió)

A három legrosszabbul kereső:

  1. Varga Judit (24,3 millió)
  2. Pintér Sándor (26,3 millió)
  3. Orbán Viktor (31,6 millió)

(hvg.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top