Politika

Botrány Pécelen: A babaváró hitel és a csok mellé 30 milliós kölcsönt vettünk fel

fuggetlennemzet.hu

Bokáig ér a sár a Páskomliget lakóparkot átszelő úton. Kilencven telek még vevőre vár, de hatvan ház már elkészült. Amerre nézünk, szebbnél szebb családi házak magasodnak, harmincba már be is költöztek, de másik 29 család keservesen megbánta, hogy Pécelen építkezett. Pedig reménykedtek, hogy idén karácsonykor birtokba vehetik a bankhitelből vásárolt új otthonaikat. Azonban a lakók és a kivitelezők szerint Horváth Tibor (54) polgármester nem ad engedélyt a vízóra bekötésére, ami a lakhatási engedély kiadásának feltétele.

– Majd 30 millió forint hitelt vettünk fel a házra, aminek már fizetjük a törlesztőrészletét és a fűtését. Mégsem lakhatunk benne, mert Horváth Tibor polgármester nem járul hozzá – bosszankodott a Blikknek egy neve elhallgatását kérő budapesti házaspár. Ugyanezért kesereg egy 31 éves férfi és a felesége. A házaspár arról álmodozott, karácsonyra a szűk albérletből a tágas otthonukba költözhet. – Van egy kétéves kisfiunk, a második gyerekünk pedig februárban érkezik. A babaváró hitel és a csok mellé 30 milliós kölcsönt vettünk fel – sóhajtotta a férfi.

– Amikor a születendő kisgyermekünkre hivatkozva méltányosságot kértem a polgármestertől, azt jósolta, két-három évig biztosan nem lesz engedély, ezért szerinte ne ide költözzünk. Nincs olyan jogszabály, amire hivatkozott, ezért ügyvédet fogadtunk, de félő, hogy a jogi út túl hosszadalmas lesz.

A károsultak nem merik vállalni arcukat, attól félnek, hogy később még jobban megüthetik a bokájukat, ha most a nyilvánosság elé állnak. A kivitelezőket is több millió forintos kár érte a kialakult helyzet miatt.


– Hiába építettem kulcsrakészre két lakást, január 1-től csak olyan házak kaphatnak használatbavételi engedélyt, amelyek fűtését megújuló energia segíti. Ez lakásonként legalább 2 és fél millió forintos pluszköltségbe kerül – fakadt ki Kamenszki Beatrix kivitelező.

– A polgármester azért akadályozza meg ily módon az új lakók beköltözését, mert attól fél, hogy ha eladnák az ingatlanokat, a közművesítést végző Páskomvölgy Kft. nem fejezné be az utak aszfaltozását és a közvilágítás kiépítését.

Pécel polgármestere, Horváth Tibor a Blikknek azzal magyarázta a döntését, hogy Pécelen eddig négy lakópark épült, mindegyik közműépítő cég lelépett anélkül, hogy teljesítette volna emiatt a szerződésben foglaltakat. Emiatt a közművek kiépítésének költsége az önkormányzat nyakába szakadt. Ezt a helyzetet szeretnék most megelőzni. Csakhogy a Páskomvölgye Kft. ügyvezetője szerint semmi alapja a vádaknak, szerinte cége részben már teljesítette, amit vállalt, ezért a lakhatási engedélyeket ki kell adni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top