Politika

Le Soir: Novák Katalin felfrissíti Magyarország tizenkét év orbánizmus által megrongált imázsát

Nyitókép: Novák Katalin Facebook-oldala
A belga lap szerint a magyar köztársasági elnök tűzoltó szerepet tölt be hivatalba lépése óta.

A francia nyelvű belga lap, a Le Soir szerint Novák Katalin „első külföldi útjai Budapest európai partnereinek megpuhítására irányuló, megbékélési stratégiát tükröznek” – idézte az Index.

Bécs helyett Varsó

A belga lap „Novák Katalin elnök asszony mosolydiplomáciája” című írásában arra is kitér, hogy „a negyvenéves Novák Katalin, az első női államfő és az ország történetének legfiatalabb tisztségviselője május 17-én Magyarország köztársasági elnöki tisztségének nemzetközi tűzkeresztségére Varsót választotta, míg elődei Bécsben kezdték meg munkájukat.”

A Le Soir szerint

a látogatás célja az volt, hogy megőrizzék a „különleges kapcsolatot” Budapest legfőbb regionális szövetségesével, amely az orosz–ukrán háború miatt sérült.

A portál felidézte a belga sajtóorgánum cikke alapján a sajtótájékoztatón történteket is. Többek között, hogy Novák Katalin elítélte Vlagyimir Putyin orosz elnök agresszióját, és visszautasított „minden törekvést a Szovjetunió újjáalakítására, ahogyan azt három nappal korábban, a Magyar Országgyűlés előtti beiktatási ünnepségén is egyértelműen megtette. Ezt követően méltatta a két ország ragaszkodását a keresztény meggyőződéshez, a hithez, a „hagyományos családok” védelméhez és a nemzeti érdekekhez.

Tűzoltó szerepet tölt be


„Novák Katalin lényegében tűzoltóként szolgál, hogy megfékezze a Magyarország körüli feszültségeket, és felfrissítse hazája tizenkét év orbánizmus által megrongált imázsát” – fogalmazott a májusban beiktatott magyar államfőről a Le Soir.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top