Politika

Mi történt? 12 év után lecserélik az Állami Számvevőszék elnökét

nyugatifeny.hu

Személycserét hajtottak végre.

Együttes erővel jelölik a Fidesz és a KDNP pártcsaládok Windisch Lászlót, a Központi Statisztikai Hivatal elnökhelyettesét, volt jegybanki alelnököt az Állami Számvevőszék (ÁSZ) új elnökének – tudta meg a VG Bánki Eriktől, a jelölőbizottság fideszes elnökétől.

Az ÁSZ jelenlegi elnökét, Domokos Lászlót 2010-ben választották meg, tizenkét évre szóló mandátuma július 4-én jár le. A jelölőbizottság szerda délelőtt fog ülésezni.


Windisch László 2002-ben kezdett el dolgozni a NAV jogelődjénél, az APEH-nál, majd 2011 januárjától a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és vámigazgatási főosztályának vezetője volt, majd 2013 áprilisától a jegybank alelnökévé választásáig a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért felelős ügyvezető igazgatóság költségvetési elemzések igazgatójaként tevékenykedett. 2013–19 között az MNB alelnöke, a monetáris tanács tagja volt, innen igazolt át a KSH-hoz, amelynek elnökhelyettese 2021 januárja óta.

(24.hu) |forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top