Politika

DK: Nem a háború, hanem Orbán miatt van ekkora infláció Magyarországon! (+videó)

nyugatifeny.hu

A környező országokban nincs ekkora drágulás.

“Gyakorlatilag napról-napra visszatérő téma az élelmiszerek rohamos drágulása. Aki bevásárolni jár, az saját bőrén tapasztalhatja, hogy ami hétfőn még X forint, az szerdán már garantáltan drágább. Nincs ez máshogy a legalapvetőbb élelmiszerünkkel, a kenyérrel sem”

— közölte hétfőn Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese.

“Egész Európában Magyarországon drágul leggyorsabban a kenyér, sőt régiós szinten is csúcstartók vagyunk az Eurostat adatai alapján”

— hívta fel a figyelmet a politikus a megdöbbentő adatokra, melyeket az mfor.hu összesítése közölt. Ezek szerint hónapok óta folyamatosan 20 százalék felett van a kenyér drágulása.

“Májusban pedig eljutottunk odáig, hogy egy év alatt a magyarok

38,4 százalékkal

, azaz több mint egyharmadával fizetnek többet ugyanazért a kenyérért, mint tavaly”


— hangsúlyozta Arató Gergely.

A politikus elmondta, az inflációt Orbán Viktor és kormánya idézte elő, és nem a háború miatt gyengül rohamosan a forint. Mint mondta, az Orbán-kormánynak köszönhető, hogy rekord drága a kenyér Magyarországon, a magyar családok asztalára Orbánék miatt kerül egyre kevesebb étel, és az orbáni megszorítócsomag miatt lettünk a térség és Európa szegényháza.

“A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet arra, hogy az Európa-rekord kenyérdrágulás is megmutatja, hogy nem a háború, hanem Orbán miatt van infláció Magyarországon. Orbánék gátlástalanul hazudnak szokás szerint a választók szemébe, ugyanis valójában Orbánék törvénytelen kormányának köszönhető, hogy rekorddrága a kenyér is nálunk.

A magyar családok asztalára Orbánék miatt kerül egyre kevesebb étel, és az orbáni megszorítócsomag miatt lettünk a térség és Európa szegényháza”

— hangsúlyozta a politikus.

“A Demokratikus Koalíció korábban is követelte, hogy megszorítások és adóemelés helyett, csökkentsük az alapvető élelmiszerek áfáját és a jövedéki adót. De Orbánék továbbra is inkább a magyarokkal fizettetik meg saját alkalmatlanságuk árát.

Orbánék minden szemfényvesztése ellenére egyre súlyosabb probléma a magyar családok mindennapi megélhetése. 2022-re az Orbán-rezsim tizenkettedik évére eljutottunk oda, hogy egy átlagos háztartásnak is komoly gondot jelent a nagybevásárlás és a csekkek befizetése, így pedig sokaknak már a hónap közepére üres a pénztárca, hó vége van”

— mutatott rá a kritikus magyar gazdasági helyzetre Arató Gergely.


A politikus azt is elmondta, hogy

nálunk magasabb áremelkedést egyedül Bulgáriában mértek, magyarul a kelet-európai térség országai is fénysebességgel húznak el mellettünk, mi pedig Orbánéknak köszönhetően a sor végére kerülünk.

“Ide vezet a felelőtlen kormányzás, a lopás, az, hogy talicskával hordják és hordták a mi pénzünket, a magyarok pénzét a haveroknak. A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet, hogy az Európa-rekord kenyérdrágulás is megmutatta, hogy

nem a háború, hanem Orbán miatt van infláció Magyarországon”

— hangsúlyozta Arató Gergely.

Videó:

(Demokratikus Koalíció/Facebook) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top