Politika

Megreccsent a forint: Mélypontra gyengült a magyar valuta hétfőn

nyugatifeny.hu

Soha nem volt még ilyen gyenge a forint az euróval szemben.

Újabb negatív csúcsra ért hétfő délelőtt a forint az uniós fizetőeszközzel szemben. Reggel hatkor “csak ” 400 forintot kellett fizetni 1 euróért, kilenc óra körül azonban gyors romlásnak indult a magyar valuta, és 11 körül

már több mint 404 forintot ért az uniós fizetőeszköz.

A péntek esti záráskor 400,87 forintot kértek egy euróért, azonban a hétfőn a reggeli piacnyitásra tovább romlott a nemzeti fizetőeszközünk.

A forint előző történelmi mélypontja június 14-én állt be, akkor hajszálra, de megállt a 403-as szint alatt, 402,99-cel. Az azelőtti rekord pedig március 7-én született meg, 399,87-tel.

A gyengülés a magyar devizára jellemző, a zloty minimálisan gyengült, a cseh korona árfolyama nem változott, a török líráé pedig erősödött hétfő reggel.


A dollár jegyzése 380,05 forintról 379,62 forintra csökkent, ugyanakkor a svájci frankért a hétvégén 396,63, most pedig 396,84 forintot kértek.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top