Politika

Sokan kerültek bajba: 76 ezer ember tajszáma vált érvénytelenné

Kép illusztráció forrás: google

Március 11. és május 31. között 76 ezer 727 embernek került érvénytelenítésre a tajszáma, írja Ungár Péter, az LMP politikusa Facebook-oldalán, miután kikérte a vonatkozó adatokat a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől.

A kormány társadalombiztosítási törvénymódosítása tavaly lépett hatályba. A módosítás arról szólt, hogy érvénytelenítik a tajszámát annak, aki legalább féléves elmaradásban van a befizetésével: így ezek az emberek nem lesznek jogosultak egészségügyi ellátásra. A módosítást az ellenzék az Alkotmánybíróság elé vitte, mondván, a kormány lépése embertelen és igazságtalan. Ahogy Ungár posztjában fogalmaz,

„Ráadásul mindezt a harmadik hullám csúcsán lépte meg a kormány, amikor létszükséglet volt, hogy mindenki orvoshoz forduljon, aki tüneteket észlel magán.”

Hozzátette,


„Magyarország ma elég tehetős ország ahhoz, hogy senki maradjon ingyenes sürgősségi ellátás nélkül. Ez nem költségvetési, hanem elvi kérdés, és pont ezért igazán félelmetes, hogy egy súlyos gazdasági és egészségügyi válság közepén a Fidesz legfontosabb dolga az volt, hogy újra megüzenje: ez a kormány a gazdagokat támogatja, a nélkülözőket kisemmizi, és mindezt büszkén teszi.”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top