Politika

600, azaz hatszáz forintos jutalmat kaptak a tanárok

Forrás: PDSZ - Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete/Facebook

Két pizza öt tanárnak, erre futotta a pedagógusnapi jutalomból: Az érintettek a tankerülettől fejenként 600 forintot kaptak az évzáró értekezleten.

Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete mutatta meg a Facebook-oldalán az egyik tanár beszámolóját a tanév végi értekezletről.

Tudom, hogy lerágott csont a pedagógusnap, de nálunk ma, az évzáró értekezlet alkalmából került sor arra, hogy a tankerülettől kapott 600 Ft-ot elköltsük a »méltó« ünneplésre. Az 5 főre kapott, összesen 3000 Ft-ból kis kiegészítéssel sikerült 2 db pizzát vásárolni. Engem is megilletett volna ebből egy szeletke, de valahogy nem volt hozzá étvágyam

– írta a pedagógus, és fotón is megmutatta a jutalompizzákat. Az nem derül ki a bejegyzésből, hogy melyik tankerület volt ilyen „bőkezű”.



A bejegyzés alatt többen megosztották saját tapasztalatikat a témával kapcsolatban. Voltak, aki azt írták, hogy ők tantestületileg összesen kaptak egy cserepes orchideát vagy csokrot, de olyan is volt, aki arról számolt be, hogy náluk csak egy köszönő email érkezett. Mint ismert, három hete megtörtént az első egyeztetés a pedagógusok szakszervezetei és a kormányzat között sztrájk-ügyben, és megint előkerült Brüsszel. A Népszava híre szerint a kormányt képviselő Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár az Európai Bizottságot vette elő, mondván nem jön az Uniótól forrás a tanári béremelésre.

Az egyeztetések június 28-án folytatódtak, de eredménytelenül. Az új kormánnyal tartott második sztrájkbizottsági egyeztetés után a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke úgy fogalmazott:

Érdemi előrelépésről nem tudok beszámolni. Sem a pedagógus kollégák bérére, sem a nem pedagógus kollégák bérére nem kaptunk olyan tételes, részletes ajánlatot, amire azt mondhatnánk, hogy na végre!

Szabó Zsuzsanna az RTL Klubnak elmondta, hogy a kormány részéről ígéret hangzott el a pedagógusok háromszor 10 százalékos béremelésére.


Az érdekvédelmi képviselet vitatja, hogy ez bérfejlesztés, szerintük ágazati-szakmai pótlék, amit be kellene építeni a tanárok bérébe. Szabó hozzátette: várják a kormány ezenfelüli ajánlatát.  A következő egyeztetés augusztus tizedikén lesz.

A Pedagógusok Szakszervezete szerint ez az utolsó időpont, hogy megállapodásra jussanak, különben nem tud majd rendben elindulni a tanév. (nlc.hu)

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top