Politika

A magyarok lelkileg már a polgárháború küszöbén állnak

Fotó: MTI

Minden hetedik-nyolcadik ember került már fizikai konfliktusba a politika miatt, és a magyarok 15 százaléka már megszakította a kapcsolatot valamelyik családtagjával hasonló okokból – derül ki a Policy Solutions felméréséből. Mindez arról árulkodik, hogy lelkileg már közel vagyunk a polgárháborúhoz.

Brutálisan megosztott a magyar társadalom. A Népszava által is idézett elemzés – amely a Závecz Research reprezentatív felmérése nyomán, a Friedrich-Ebert-Stiftung támogatásával készült – arra keresett választ, hogy a politikai hovatartozás milyen mértékben tette megosztottá, polarizálttá a magyar társadalmat. A tanulmánya szerint

AZ EGYESÜLT ELLENZÉK TÁMOGATÓINAK 63 SZÁZALÉKA AGYMOSOTTNAK TARTJA A FIDESZESEKET, MÍG A KORMÁNYPÁRTIAK 59 SZÁZALÉKA GONDOLJA UGYANEZT A HATPÁRTI ELLENZÉK SZAVAZÓIRÓL.

Az ellenzéki szavazók 29 százaléka érezné rosszul magát, ha fideszes költözne a szomszédságába, míg a fideszesek közül minden ötödik élné meg rosszul egy új ellenzéki szomszéd érkezését. Még ennél is jobban jelzi a megosztottságot az a tény, hogy minden ötödik magyar (19 százalék) már tiltott le valakit a Facebookon vagy más platformon a politikai véleménye miatt.


A MAGYAROK 16 SZÁZALÉKA VESZETT ÖSSZE KOMOLYAN EGYIK CSALÁDTAGJÁVAL A POLITIKA MIATT,

szintén 16-16 százalék valamelyik munkatársával vagy barátjával. Hasonlóan sokan vannak, akik meg is szakították a kapcsolatot egy családtaggal (15 százalék). A Policy Solutions különösan aggasztónak minősíti, hogy

A MAGYAROK 13 SZÁZALÉKA FIZIKAI KONFLIKTUSBA IS KERÜLT A POLITIKAI NÉZETELTÉRÉSEK MIATT.

Mindez annak fényében különösen érdekes, hogy a több mint 12 éve hatalmon lévő Fidesz gyakorlatilag folyton a nemzeti egységről szónokol. Mindez azonban a jelek szerint megmaradt a szavak szintjén. A valóság olyan brutális megosztottságról árulkodik, amelyben lelkileg már nagyon közel vagyunk a polgárháborúhoz.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top