Politika

Elege van az Uniónak Orbánék állandó vétózgatásából: Közösen lépnek fel a tagállamok

nyugatifeny.hu

Ezt sem lehet a végtelenségig csinálni.

Többpárti európai parlamenti állásfoglalás készül a „globális adómegállapodást aláásó” nemzeti vétókról – tudta meg a Népszava.

A lap szerint a határozat célpontja Magyarország, amely egyedüli tagállamként megvétózta a globális minimumadó bevezetését.

Noha Varga Judit szerint ők nem vétóznak, hanem konszenzust keresnek, az EP-ben ezt láthatóan

másként gondolják.

A globális minimumadó megállapodását 137 ország, köztük 26 uniós tagállam támogatja, a jogszabályba foglaláshoz azonban minden tagállam beleegyezésére szükség van.

Az EP képviselőcsoportjai már elkészítették a határozati javaslataikat, a frakciók pedig hétfőre elkészülnek a közös állásfoglalás-tervezettel. Ebben Magyarországot bírálják majd, amiért a gazdasági helyzetére hivatkozva vétót emel az irányelvre vonatkozó javaslattal szemben, írja a lap.

Az állásfoglalás szövegtervét a Fidesz korábbi pártja, az Európai Néppárt készíti. A szöveg szerint a globális minimumadó nyomán csökkenne az adóelkerülés és az adócsalás, ezért segítené a gazdasági nehézségek megoldását.


Több frakció azt támogatná, hogy az irányelvet

Magyarország nélkül,

úgynevezett megerősített együttműködés keretében fogadják el

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top