Belföld

Társkeresőn hálózta be áldozatait egy szabolcsi házaspár: milliókat zsebeltek be tőlük

Fotó: Police.hu

Hamis történetekkel összesen tizenöt millió forintot csalt ki gyanútlan áldozatokból az a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei házaspár, akik felregisztráltak egy internetes társkeresőre. A csalóknak a bíróság előtt kell felelniük csalás miatt.

 

Az asszony és férje tavaly júniustól sorra ismerkedtek meg férfiakkal az egyik társkereső oldalon, akiktől különféle mesékkel pénzt csaltak ki. A megalapozott gyanú szerint a pár bővelkedett kamu sztorikban: a 39 éves nő legtöbbször utazási és szervizköltségre, vagy be nem fizetett bírságokra hivatkozva kért pénzt, de olyan is volt, hogy külföldi fodrászvizsgára kellett neki több százezer forint. Miután a gyanútlan áldozatok a megadott bankszámlaszámra átutalták az összegeket, a nő eltűnt, a férje számlája pedig összesen tizenötmillió forinttal gyarapodott így – közölte a rendőrség.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói végül azonosították a párost, akik kezén tavaly november 2-án a kattant a bilincs.


A házkutatás során a nyomozók kétmillió forint értékben foglaltak le tárgyakat – többek között autót, elektronikai cikkeket, valamint ékszereket –, amiket a pár a bűncselekményekből szerzett pénzből vásárolt. A rendőrök a fürdőkád beépített szerelőnyílása mögé rejtve mobiltelefonokra is bukkantak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top