Politika

Hivatalos: A világ leggyengébb pénzneme lett a forint

nyugatifeny.hu

Előre megyünk, nem hátra.

Két évtizedes mélypontra zuhant az euró a dollárral szemben, és meredeken gyengült a főbb devizák ellenében, még az ukrán hrivnyával szemben is.

A világ egyik leggyengébb teljesítményét mutatva történelmi mélypontra gyengült a forint, de szinte minden főbb és régiós devizával is történelmi mélypontra süllyedt: szerdán egy rövid ideig 417 forint fölött volt az árfolyam.

Ezzel a feltörekvő piacok

leggyengébben teljesítő valutájává

vált az idén a forint, amely 20 százalékot bukott a dollár ellenében az elmúlt hat hónapban a Bloomberg adatai szerint. A második legrosszabbul teljesítő valuta a török líra lett, ezt követi az argentin peso. A negatív sorrendben a zloty következik, majd a chilei peso, ezeknél a bukás már 15 százalék alatt van.


A cseh korona, a román lej és a bolgár leva kiválóan teljesítenek a forinthoz képest, 10 százaléknál kisebb mértékben gyengültek a rekord erős dollárral szemben. A koreai won és a Fülöp-szigeteki peso még jobban állnak, csak 7-8 százalék körül van a veszteségük.

(via napi.hu) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top