Politika

Az Orbán-kormány válaszcsapást készít elő az USA ellen

Kép forrása: AP

Az Egyesült Államok pénteken bejelentette, hogy mintegy kijózanító pofonként felmondja a Magyarországgal kötött 1979-es adóegyezményét. Az Orbán-kormány reagált, válaszcsapást készítenek elő az USA ellen. Az ügy komolyságát jelzi, hogy már három miniszter is megszólalt, és a jelek szerint “papíron” is készül valamire a magyar fél.

 

Mint a Potfolio emlékeztet: az amerikai pénzügyminisztérium pénteken közölte, hogy felmondja a Magyarországgal kötött 1979-es kettős adóztatást kizáró egyezményét, miután Orbán úgy döntött, hogy megvétózza az Európai Unió új, 15 százalékos globális minimumadójának bevezetését.

Az USA bejelentésére rövid időn belül három miniszter is reagált.

  • Szijjártó Péter külügyminiszter szerint az ok egyértelmű: Magyarország ellenáll a globális minimumadó bevezetésének, s az azzal járó adóemelésnek.
  • Varga Mihály pénzügyminiszter azt nyilatkozta szombaton, hogy az Egyesült Államok nyomást akar gyakorolni Magyarországra.
  • Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy vélekedett vasárnap, hogy ez nyomásgyakorlás annak érdekében, hogy Magyarország fogadja el a globális minimumadót. “Az Egyesült Államok elég nagy hatalom ahhoz, hogy ne ilyen kisstílű nyomásgyakorlást alkalmazzon” – fogalmazott Gulyás Gergely.


Ezek után már nem meglepő, hogy a parlament Gazdasági Bizottságában is készülnek valamire a kormánypártok. A gazdasági lap szúrta ki, hogy a hétfőn esedékes bizottsági ülés napirendjén 3. pontként szerepel

A Magyarország gazdasági érdekeinek védelmével ellentétes politikai nyomásgyakorlás elutasításáról szóló politikai nyilatkozatra vonatkozó javaslat.

A napirend szerint a bizottság dönt arról, hogy önálló indítványt nyújtanak be. A meg

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top