Politika

Gulyás Orbán fizetésemeléséről: Egy fizetést ki tud a költségvetés gazdálkodni

Címkép: MTI/Illyés Tibor

Szerinte nem volt rendben, hogy a miniszterelnök ennyire keveset keresett.

 

A csütörtöki kormányinfón a 444.hu újságírója arról kérdezte Gulyás Gergelyt, hogy ha a kormány szerint nem várhatóak béremelések ebben a gazdasági helyzetben, miért nyújtott személyesen be törvényjavaslatot arról, hogy több mint kétszeresére emelkedjen Orbán Viktor fizetése.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter erre azt válaszolta:

„Egy fizetést ki tud a költségvetés gazdálkodni.”

Hozzátette: „Én értem, hogyha Önöket ez zavarja, de ettől még, ha európai uniós összehasonlításban megnézik, ha térségi miniszterelnöki jövedelmek között megnézi, akkor a legalacsonyabb volt és még mindig az alacsonyabbak közé tartozik, és azért az mégiscsak furcsa, hogy egy 5 fős ellenzéki, de akár egy nagyobb, kormánypárti frakció vezetője is többet keressen, mint a miniszterelnök.”


Az elfogadott törvény értelmében Orbán miniszterelnöki tiszteletdíját Kövér László házelnöki fizetésével egy szintre, havi bruttó 3,5 millió forintra emelték. A kormányfőnek emellett még 1,3 milliós forintos képviselői tiszteletdíj is jár havonta.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top