Politika

Százezreket készül tönkretenni a vámpírkormány egy nap alatt

ezalenyeg.hu

Gyorsított eljárásban akarja áttolni a vámpírkormány a KATA kinyírását. A Momentum módosító indítványokkal próbál segíteni a vállalkozókon.

 

Tegnap többszázezer kisvállalkozóban pattanhatott el valami, amikor kiderült: a kormány úgy alakítná át a KATA szabályait, hogy mindenkit kizárnak belőle, aki cégnek számlázott eddig.

Arról szó volt eddig is, hogy szigorítanak a szabályozáson, de ennyire durva változásra senki nem számított. Ez gyakorlatilag az adónem megszünését jelenti.

A cél hivatalosan a bújtatott foglalkoztatás megszűntetése, de olyan módszerrel, mintha a manikűrhöz láncfűrészt vettek volna elő, és a delikvens körme helyett a kezét vágnák le. És mindezt pont akkor, amikor a kormány észnélküli osztogatása és kiszámíthathatatlan politikája miatt az egekben az infláció, amire még a szomszédunkban dúló háború is rátesz egy lapáttal.

Mint az ilyen esetekeben szinte mindig, a családtagok révén milliókat érintő döntést egy nap alatt át akarják tolni, minden egyeztetés nélkül: a hétfőn Semjén Zsolt egyéni képviselői indítványaként benyújtott javaslatot már kedden meg is akarják szavazni. Nem csoda, hogy azonnal spontán tüntetés szerveződött a Parlament elé kedd délelőttre.


De dolgozik az ellenzék is. A Momentum-frakció két azonnali módosító indítványt tett:

  • Továbbra is lehessen cégnek számlázni.
  • 2023. január 1-től lépjenek életbe az új szabályok.

Ironikus, hogy éppen egy magát jobboldalinak mondó kormány végzi ki a középosztályt, egyik hónapról a másikra megsokszorozva azoknak a szellemi szabadfoglalkozásúaknak az adóját, akik nélkül a gazdaság egyébként működésképtelen lenne. Színészek, fordítók, grafikusok, szövegírók, magántanárok adója emelkedhet egyik pillanatról a másikra akár az ötszörösére. Ők nem adócsalók és adóelkerülők, hanem egy, a Fidesz-kormány által létrehozott adózási formával éltek. Most mégis úgy bünteti őket a kormány, mintha adócsalók lennének. Az igazi csalók, a magántőkealapok sokmilliárdos tulajdonosai pedig röhögnek rajtuk, miközben aláírják a jogszabályt.

– írta a döntést bejelentő posztjában a párt képviselője, Fekete-Győr András.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top