Politika

Újabb drasztikus megszorítás – Rengeteg munkahelyet szüntet meg a kormány!

Pestibulvar.hu

Komoly lépésre szánta el magát az Orbán-kormány, melynek következtében drasztikusan megcsappan a közmunkára szánt összeg. Ez az újabb megszorítás is bizonyítja, hogy hatalmas válságban vagyunk.

Szabad Pécs számolt be róla elsőként, hogy a kormány kevesebbet szán a következő, szeptember elsejétől induló közmunkaprogramra – erre azokból a levelekből lehet következtetni, melyeket a kistelepülések polgármesterei kaptak.

A lap kiemeli, hogy augusztus 31-ig tart a jelenlegi közmunkaprogram, azonban a következő ciklusban kevesebb pénzt kapnak, így a létszámot lesznek kénytelenek csökkenteni,

A JELENLEGI KÖZMUNKÁSOK TÖBBSÉGÉT MÁR NEM FOGJÁK TUDNI FOGLALKOZTATNI A JÖVŐBEN!

A polgármestereket hidegzuhanyként érte a hír, a kisfalvak vezetői pedig arról beszélnek, hogy azok, vagy azok nagyon nagy többsége, akik még mindig részt vesznek a közmunkaprogramban, már nemigen mobilizálhatók, nem lehet őket egyik pillanatról a másikra piaci munkába állítani (például egészségügyi problémák miatt).


A kormány megszorításának következményeként, szeptembertől nem vehet részt az a programban, akinek van szakképesítése, szakmája. Ez alól kivételt képeznek a hátrányos helyzetű településeken élők, illetve a felzárkóztatási programban résztvevő települések lakói.

A kormány drasztikus érvágását Alpár György, Drávaszerdahely fideszes polgármestere is kritizálta, a közösségi oldalra feltöltött videójában arra kérte polgármestertársait, hogy azok ne csak arról osszanak meg tartalmakat, hogy “Magyarország előre megy, nem hátra”, illetve, hogy nekik “Magyarország az első”, írják le azt is, hogy hány közmunkásuk lesz szeptember elsejétől [így kiderül, hogy hányan lesznek munkanélküliek a kormánynak köszönhetően].

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top