Politika

Azért fogadták el egy nap alatt az új kata-törvényt, mert erre a házszabály lehetőséget adott – mondta az államtitkár

címlapkép: MTI/Balogh Zoltán - szmo.hu 2022. július 12.

Azt Tállai András is elismerte, hogy többen lesznek, akik kikerülnek a kedvezményes adónemből.

 

Azért fogadták el 24 óra alatt az új kata-törvényt, mert ezt a házszabály lehetővé teszi – mondta kedden a parlamentben Tállai András. A Pénzügyminisztérium államtitkára a hétfőn benyújtott törvényjavaslat vitájában

ezzel reagált arra az ellenzéki felvetésre, hogy miért kellett ezt a jogszabályt ilyen gyorsan átverni a törvényhozáson.

A módosítás keddi vitáján nagyrészt az ellenzéki politikusok szólaltak fel, a fideszes honatyák többsége, két vezérszónokot leszámítva távol maradtak. A kormánypárti padsorok csak akkor kezdtek megtelni, amikor közeledett a szavazás. A kormányt egyedül Tállai András képviselte.

Az államtitkár felszólalásában több ellenzéki kritikára is reagált.


Többen kifogásolták, hogy a szeptemberi határidó miatt mindössze hat hetük lesz átállni egy másik adónemre azoknak, akik az új szabályozás miatt kiesnek a katából. Erre Tállai azt mondta, hogy az adótörvény 30 napot ír elő minimumként.

Azt az államtitkár is elismerte, hogy a 450 ezer katásból valószínűleg „tényleg többen lesznek”, akik kikerülnek a kata hatálya alól.

Nekik azonban Tállai szerint megoldást jelenthet majd az általányadózás vagy a kisvállalati adó (kiva).

Akik a módosítás miatt elhagynák az országot, azoknak Tállai azt javasolta: ne tegyék, mert mindenhol csak magasabb adózással találkoznának. Az államtitkár azzal a kritikával sem értett egyet, miszerint a módosítással most a fekete gazdaságba lökik át a katából kieső embereket, szerinte ugyanis éppen a jelenlegi törvényt használták nagyon sokan arra, hogy kibújjanak a foglalkoztatás alól.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top