Politika

Most érkezett: Újraindul a gázszolgáltatás egy kulcsfontosságú útvonalon

nyugatifeny.hu

Sokan riogattak vele, hogy nem jön több gáz Oroszország felől.

A Reuters nevű világhírügynökség értesülései szerint csütörtökön, az éves karbantartás végeztével újraindul a gázszolgáltatás az Északi Áramlat 1 nevű gázvezetéken. A bennfentes információk alapján

a leállás előtti, tehát a július 11-e előtti szinten áll vissza a gázvezeték működése.

A hírt követően 3 százalékkal esett a holland tőzsdén a gáz ára.

Az orosz gáz egyharmada ezen a vezetéken keresztül érkezik Európába, és július 11-én a szokásos éves karbantartás miatt állt le a forgalom. Egyesek szerint felmerült, hogy az Oroszországra kivetett szankciók miatt a putyini diktatúra dacból nem küld több gázt a csatornán keresztül.


A Gazprom júniusban 40 százalékra csökkentette a gázexportot az útvonalon azzal az indokkal, hogy késik a Kanadában szervizelt Siemens-turbina. Később megérkezett, ennek ellenére sokan tartottak tőle Európában, hogy nem újraindul újra a szállítás — az Európai Bizottság is erre készült. Az újraindulás hírét sem a Gazprom, sem az Északi Áramlat nem kommentálta.

(hang.hu nyomán) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top