Politika

Nagy a baj: Orbán államtitkára felszólította a lakosságot, azonnal kezdjenek el spórolni a vízzel

nyugatifeny.hu

Óriási vízhiány fenyeget.

Jelenleg biztosított a vízellátás Solymáron, ahol a Magyar Honvédség ismét két, nyolc köbméteres vízszállító autóval segít — közölte Menczer Tamás, Pest megye 2. számú, Budakeszi központú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője pénteken a településen tartott sajtótájékoztatóján.

Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára közölte, a honvédség ismét segít a Solymáron élőknek, a két szállítójárművel vizet hoztak a tározóba. Menczer Tamás elmondta, a kánikula és a megnövekedett vízfogyasztás miatt a szolgáltató

másodfokú vízkorlátozást rendelt el tizennégy településen,

ebből három, nevesül Solymár, Pilisszentiván és Nagykovácsi az ő választókerületében van.

A szolgáltató elmondása szerint jelenleg Szentendrén a legnehezebb a helyzet, a Magyar Honvédség Szentendrén is segít – közölte. Menczer kitért arra is, a helyzetet súlyosbítja, hogy a Duna vízállása alacsony, így a szolgáltatónak a vízkivétel most nehezebb.


A politikus arra kérte az érintett települések lakosait, hogy

a vízfogyasztásukat csak a legszükségesebbre korlátozzák,

mert csak így kerülhető el a vízhiány. Menczer Tamás azt mondta, mindent megtesznek azért, hogy vízhiány, különösen tartós vízhiány ne alakuljon ki.

(MTI korrigálva) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top