Politika

Foggal-körömmel védelmezi Orbán dumáját Demeter Szilárd – A Doktorminiszterelnök úrnak, mint mindig, igaza van

thepost.hu

Úgy tudja, a Doktorminiszterelnök úrnak mindig igaza van.

A Doktorminiszterelnök úrnak, mint mindig, igaza van — írta Demeter Szilárd kedden a Mandineren arra reagálva, hogy Orbán Viktor tusványosi náci beszéde minden jóérzésű embernél kiverte a biztosítékot.

“Habzó szájjal náciznak a komcsik”

— fogalmazott a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója.

“A szépelgők gyönyörű idézetekkel támasztják meg abbéli tételmondataikat, hogy csak egy emberi faj létezik, lettlégyen akármilyen a bőrszín, vallás, sze×uális irányultság avagy netezési szokások. Nemes és támogatandó eszme, csak van benne egy kis logikai bibi”

— írta.

Demeter filozófiainak szánt eszmefuttatása szerint a fogalmi megközelítés két logikai osztályon alapszik:

ez a faj- és nemfogalom,

ami a tudomány ma is alkalmaz.

“Amennyiben azt mondjuk, hogy az ‘ember’ fogalma fajfogalom, akkor tulajdonképpen azt állítjuk, hogy az ember egy a főemlősök, élőlények, létezők csoportjai közül”

— írta Demeter Szilárd, hozzátéve, hogy a keresztény tanítás szerint az ember Isten képmására teremtetett, “ő a Teremtés jó pásztora”.

“Ahogy a filozófusok mondanák, kitüntetett létező. Mint ilyen, felelősséggel bír.”


Ebből kiindulva szerinte az ember fogalmát nemfogalomként szokás értelmezni. Ezután az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatából idézett, majd úgy zárta le a kérdést:

“Az emberi jogok nyilatkozatában tehát a megkülönböztetés tilalmát az emberi nemen belül értelmezett emberi fajokról mondják ki, hupszika. Szóval óvatosan a nácizással, mert fürdővízzel együtt az ember gyerekét is kiöntitek.

A Doktorminiszterelnök úrnak, mint mindig, igaza van”.

Demeter Szilárd véleménycikkében nem tért ki arra, mit gondol arról, hogy szeretett miniszterelnöke nyíltan második világháborús fajvédő eszméket terjeszt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top