Politika

Szijjártó bejelentette: Plusz 700 millió köbméter földgázt venne a kormány, de nem mondják meg, honnan

thepost.hu

A külügyminiszter mindössze annyit közölt, hogy keleti és nyugati forrásokkal is tárgyalnak.

“A kormányzat az ország energiabiztonságának erősítése érdekében tárgyalásokat folytat, hogy a hosszú távú szerződésekben szereplő mennyiségeken felül 700 millió köbméternyi plusz földgázt szerezzen be”

— jelentette be a külügyminiszter, a Gebran Bassillal libanoni keresztény Szabad Hazafias Mozgalom párt elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján pénteken.

Szijjártó hozzátette: a beszerzésről tárgyalnak keleti és nyugati forrásokkal is, a tárgyalások eredményeiről pedig – reményei szerint – a jövő hét második felében tud bővebb tájékoztatást adni.

A tárcavezető azt egyelőre nem közölte, hogy pontosan milyen forrásokból, és kiktől akar Magyarország nevében földgázt vásárolni.


A háború miatt fel kell készülni a nyugat-európai ellátási zavarokra és korlátozásokra is, vagyis “a lehető legnagyobb mennyiségű földgázt kell betárolnunk”. Ezért döntöttek úgy, hogy a hosszú távú szerződéseken rögzített mennyiségen felül vesz földgázt az ország – mondta.

A kormány szerdán döntött arról, hogy energia-veszélyhelyzetet vezetnek be Magyarországon, amit hét ponttal kezelnek. Ezek közül volt az egyik, hogy Szijjártónak gázt kell vennie, új forrásokból.

(hvg.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top