Politika

Érthetetlen: Gulyás Gergely szerint Infláció tekintetében jobban áll Magyarország, mint a régió más országai

thenews.hu

Úgy véli a magyar gazdaság alapjai erősek, sőt a munkaerőpiaci helyzet is remek.

Gulyás Gergely a miniszterelnökséget vezető miniszter arról is beszélt, hogy a kormány elkötelezte magát a költségvetési egyensúly fenntartása mellett. Gulyás szerint a forintárfolyamot a gáz mozgatja, ez a gyengülés valódi oka, aminek hátterében az orosz-ukrán háború áll, illetve az Oroszországgal szemben kivetett szankciók.

A miniszter úgy fogalmazott, hogy egész Európát elérte a drágulás,

de Magyarország jobb helyzetben van, mint a régió más országai.

A miniszter szerint az ország déli határánál nő a migrációs nyomás, ezért a kormány úgy döntött, hogy határvadászokat toboroznak a határ védelmének érdekében. Összesen 4600 határvadászt fog alkalmazni a Belügyminisztérium. A háború miatt pedig a Honvédséget a keleti országrészben fogják mozgósítani.

A miniszter az uniós források témájában elmondta:


elfogadták az Európai Bizottság javaslatát,

hogy Magyarországon 15 százalék alá mérsékli az egy ajánlattevős közbeszerzések arányát, illetve a korrupciós ügyekben legyen helye bírósági jogorvoslatnak, konkrét normaszöveget is küldtek ki. Továbbá elfogadták azt is, hogy a kormány által kezdeményezett jogalkotást megelőzően a társadalmi konzultációra időt kell adni. Azt a javaslatot is elfogadták, hogy az uniós források jelentős részét a kormány az energiafüggőség felszámolására használja fel.

(168.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top